Windows 10
Hoewel steeds meer mensen gebruikmaken van de upgrade naar Windows 10, zijn er ook mensen die niet willen of kunnen overstappen. Microsoft is echter vrij agressief met het aansporen van  Windows 7- en 8-gebruikers om de overstap toch vooral te maken. Ultimate Outsider heeft een programma in elkaar geknutseld met de naam GWX Control Panel, waarmee het pop-upscherm en de bijbehorende services uitgeschakeld kunnen worden. De software is beschikbaar als een los uitvoerbaar programma of als installatiebestand.

Hoe ga je terug naar Windows 7 of 8 na installatie Windows 10
Heb je Windows 10 uitgeprobeerd, maar werkt het niet naar behoren of ontbreken er functies? Dan heb je een maand de tijd om makkelijk terug te keren naar je oude besturingssysteem.
Dit is hoe je van Windows 10 teruggaat naar Windows 7 of 8.

Ga eerst naar Instellingen, zoals je die vindt in het nieuwe startmenu. Kies daar voor de laatste optie, Bijwerken en beveiliging.

undo-Win10-1

Onder Systeemherstel vind je vervolgens terug naar Windows 7 (of 8/8.1). Klik hier op Aan de slag.

undo-Win10-2

Een nieuw scherm opent en de volgende stappen spreken voor zich. Nadat je hebt aangevinkt waarom je weer teruggaat naar je oude besturingssysteem, krijg je een paar waarschuwingen en tips van Microsoft. Het enige wat je hier kan doen, is op Volgende klikken. Net zo lang tot de terugdraai in werking wordt gezet.

Houd er rekening mee dat bestanden die je hebt aangemaakt ten tijde van je Windows 10-gebruik nu worden gewist. Wil je die bewaren, zorg dan eerst voor een backup. Je krijgt je oude besturingssysteem exact terug zoals je het had achtergelaten en het hele proces duurt als het goed is hooguit een kwartiertje.