Bellen via internet
VoIP telefonie staat voor Voice over IP: bellen via het internet. Heel simpel eigenlijk: je hebt al een internetverbinding en deze gebruik je met VoIP ook voor je telefonie.


Vrijheid & bereikbaarheid

Als klant van Van Hoof IT heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt: de telefonie verhuist gewoon met je mee. Een doorschakeling of belgroep is heel gemakkelijk aan te maken, waardoor je goed bereikbaar bent!


Hoe werkt dat nu precies, VoIP?

Gebruik je eigen internet
Als je klant wordt van Van Hoof IT, krijg je van ons een VoIP-account. Dit is een registratie op ons platform. Als jouw nummer gebeld wordt, herkent ons platform de registratie. Heb je ook nog een belplan aangemaakt, dan zorgt die registratie ervoor dat jouw telefoon gaat rinkelen. Dat kan zowel een vast toestel zijn als een mobiel toestel (als je jouw nummer hebt doorgeschakeld).


VoIP-toestel

Als je ook een VoIP-toestel hebt besteld, dan plug je een internetkabel in jouw VoIP-telefoon. Je telefoon is dan aangesloten op het internet, maar dat betekent niet direct dat je kunt bellen. Dat kan pas als je toestel ook (door ons) is ‘geconfigureerd’.

Configureren betekent dat het VoIP-account ook in het toestel is gezet. Deze registratie van de telefoon op ons platform is een vereiste om te kunnen bellen. Op het moment dat jouw toestel wordt aangesloten op het internet, herkent ons platform jouw telefoon. Heb je ook een belplan aangemaakt waarin je vertelt wat er moet gebeuren als iemand je belt, dan zorgt ons platform ervoor dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Het maakt niet uit waar jouw toestel staat: op kantoor, thuis, in een hotel in Frankrijk, of een internetcafé in Laos. Zolang er internet beschikbaar is kun je gewoon bellen met je Nederlandse telefoonnummers.


Telefoonnummers

Als je klant wordt bij Van Hoof IT zijn er twee opties. Je kiest voor een nieuw nummer of je verhuist je bestaande nummer naar Van Hoof IT. Dat noemen we ook wel porteren. Dit nummer komt in de beheeromgeving te staan: je eigen online telefooncentrale. Hier heb je de volledige vrijheid om de telefonische bereikbaarheid van jouw bedrijf te beheren en is het heel eenvoudig om in te stellen wat er gebeurt wanneer jouw nummer wordt gebeld.


Eindeloos veel functionaliteiten
Laat een oproep rinkelen op één of meerdere VoIP-telefoons en vervolgens doorschakelen naar je mobiele telefoon of een voicemail. Je kunt je telefonie uitbreiden met eindeloos veel mogelijkheden zoals keuzemenu’s, openingstijden, wachtrijen en koppelingen met bestaande systemen. Je kunt het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

 

Standaard mogelijkheden VoIP
Doorschakelen naar externe telefoonnummers
Gratis filters instellen
Uitgebreid inzicht in gespreksstatistieken


Voordelen van VoIP van Van Hoof IT

Goedkoper dan traditionele aanbieders.
Met VoIP is je organisatie volledig locatie-onafhankelijk.
Glasheldere audio.
Geen vaste contracten: alle diensten zijn per dag te activeren en op te zeggen.
VoIP is schaalbaar: de telefonie groeit met je bedrijf mee.


Wat kost het
Je betaalt abonnementskosten voor je telefoonnummers, het aantal toestellen dat je gebruikt en de eventuele extra’s.  Daarnaast betaal je voor je gesprekskosten.
Neem contact met ons op voor een offerte op maat.